Kyllä on maan oppositionkin naukuminen kevyttä kun Katainen iski tiskiin 60 miljardin lainanottotarpeen. Jutta Urpilainen yrittää vähän mussuttaa että veronalennuksista pitäisi luopua ja ottaa sen verran vähemmän lainaa… varmaan uppoaa yksinkertaisesti ajatteleviin ihmisiin. Haluan kuitenkin huomauttaa että veronalennusten hinta on täysin mitätön summa, kun verrataan sitä tuohon mainittuun 60 miljardiin. Veronalennusten merkitys talouteen on kiistanalainen, mutta missään tapauksessa valtio ei menetä kokonaan tuota summaa vaan saa kulutuksen kautta verotuloja takaisin.

Mutta 60 miljardia on sellainen summa että sitä ei pysty ihminen käsittelemään… siis 60 000 000 000 euroa. Minäkään en käsitä. Mutta asiaa voi lähestyä sillä, että tuo summa tulee maksamaan suomalaisille pelkästään lisääntyneinä korkomenoina yhtä paljon, kuin mitä maksavat puolustusvoimat, ulkoministeriö tai sisäministeriö vuodessa. Eli rautalangasta, jos valtiontaloudesta halutaan säästää korkomenoja vastaava summa, niin voidaan lakkauttaa vaikkapa ulkoministeriö. Jos velkaa halutaan lyhentää eikä tyydytä pelkästään korkojen maksuun, niin ulkoministeriön lisäksi pitäisi lakkauttaa joko puolustusvoimat tai sisäministeriö.

Mitä tarkoittaa Kataisen suunnittelema velka korkomenoineen yhdistettynä suurten ikäluokkien eläkkeelle siirtymiseen ja eläkkeiden maksamiseen, terveydenhuollon nouseviin kustannuksiin ja pieniin ikäluokkiin? Vaikea sanoa. Nyt on asiat vielä aika hyvin, mutta ihminen on sellainen että se takertuu nykyhetkeen ja taistelee muutosta vastaan. Ja suuret ikäluokat hokevat ikiaikaista mantraansa: saavutetut edut, saavutetut edut, meidän edut, meidän edut, minun edut, minun edut….

Mutta sanokaa minun sanoneen, paska osuu tuulettimeen, mutta vasta sitten kun lastenlastemmekin verotulot on syöty…

Mainokset